Ζαν Μαρκ Φάντης

Master Admin 3 September, 2012 0
Ζαν Μαρκ Φάντης

Φάντης Ιωάννης-Μάρκος (Ζαν-Μαρκ)

Γεννήθηκα την 19/10/1978 στην Αθήνα από Γαλλίδα μητέρα και Έλληνα πατέρα. Ασχολούμαι με το άθλημα της ιστιοπλοΐας και ποιο συγκεκριμένα με την ιστιοσανίδα από ηλικία 10 (δέκα) ετών. Επιρροές που με οδήγησαν εκεί ήρθαν από τον στενό οικογενειακό μου κύκλο και ποιο συγκεκριμένα από τον πατέρα μου όπου με οδήγησε στα πρώτα βήματα και με έκανε να αγαπήσω αυτό το υπέροχο άθλημα. Είμαι κάτοχος 8 (οκτώ) Πρωταθλημάτων Ελλάδας στην κατηγορία Fun board, υπήρξα 2ος Βαλκανιονίκης το 1999 και επανειλημμένος ήμουν μέλος της Εθνικής ομάδας. Aπό το έτος 1994 έχω λάβει μέρος σε όλα τα Πανελλήνια και διασυλλογικά πρωταθλήματα, σε όλα τα Παγκόσμια PWA (Professional Windsurfer Association) που διεξήχθησαν στην Ελλάδα, σε κάποιους διεθνείς αγώνες με την Εθνική Ομάδα καθώς επίσης και σε πολλούς διεθνείς αγώνες από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Θεωρώ ως ποιό σημαντικές στιγμές της μέχρι τώρα πορείας μου την κατάκτηση του πρώτου μου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος νέων αλλά και ανδρών σε ηλικία 17 χρονών το 1997. Τον αμέσως επόμενο χρόνο την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μοναδικό αγώνα διάσχισης του Ατλαντικού Ωκεανού Trans Atlantic Windsurfing Race (TAWR 98) το 1998 με ιστιοσανίδες από τον Καναδά στην Αγγλία διάρκειας 12 ημερών καταλαμβάνοντας την 2η θέση και τέλος την συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 ως προπονητής-συνεργάτης του Νίκου Κακλαμανάκη.

Την περίοδο 2001-2008 είχα επιλεγεί από τον χρυσό

ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή στο προπονητικό του επιτελείο ως ένας από τους ποιο στενούς του συνεργάτες εκτελώντας χρέη προπονητή και συναθλητή (training partner) με σκοπό την όσο καλύτερη προετοιμασία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο της συνεργασίας μας ο Ν.Κακλαμανάκης κατέλαβε :

1η θέση Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθήνα 2001

2η θέση Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ισπανία 2003

1η θέση Προλυμπιάδα Αθήνα 2002

1η θέση Προλυμπιάδα Αθήνα 2003

2η θέση Ολυμπιάδα Αθήνα 2004

Το 2008 αποσύρθηκα από τις υποχρεώσεις μου αμέσως μετά την πρόκρισή του για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνο το 2008.

Από το 2009 εργάζομαι στον Ναυτικό Όμιλο Βάρης Βάρκιζας, στον όμιλο όπου μεγάλωσα σαν αθλητής τώρα συνεχίζω ως προπονητής στην προαγωνιστική ομάδας (BicTechno) για παιδιά έως 17 ετών καθώς έχω αναλάβει και την σχολή ιστιοσανίδας του ομίλου όπου παραδίδω μαθήματα σε μικρούς και μεγάλους, αρχάριους η προχωρημένους.

Η αγωνιστική μου δράση συνεχίζετε ακόμα και τώρα λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες μη Ολυμπιακών κατηγοριών τύπου Formula και Slalom.

Διπλώματα – Δικαιολογητικά

Δίπλωμα ταχύπλοου σκάφους

Δίπλωμα προπονητή ιστιοπλοΐας Β κατηγορίας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ)

Δίπλωμα σκαφών ανοιχτής θαλάσσης

Δίπλωμα επαγγελματία ναυαγοσώστη από την Ευρωπαϊκή Ναυαγοσωστική Σχολή (European Lifeguards School)

Αφήστε μια απάντηση »