ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

H κατηγορία ιστιοσανίδας Techno293 One Design είναι παγκοσμίως από τις πιο δημοφιλείς στο χώρο της ιστιοπλοΐας.
Σε διεθνείς διοργανώσεις ξεπερνά τις 300 συμμετοχές και στα παγκόσμια πρωταθλήματα συμμετέχουν αθλητές από όλες τις ηπείρους.

H ιστιοσανίδα είναι ολυμπιακό αγώνισμα για την Ολυμπιάδα Νέων.
To 2010 στη Σιγκαπούρη διεξήχθησαν για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλητισμού οι Ολυμπιακοί αγώνες για νέους αθλητές ηλικίας 15 – 16 ετών.
Το 2014 η Ολυμπιάδα Νέων θα λάβει χώρα στο Πεκίνο και το Techno293 θα είναι το ολυμπιακό σκάφος νεότητας.

Είναι πολλοί οι λόγοι για να ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με το άθλημα της ιστιοσανίδας, ειδικότερα όμως το συγκεκριμένο σκάφος έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Είναι μία εύκολη οικογενειακή σανίδα, ευχάριστο για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς.
Πάνω σε αυτό μπορεί να μάθει όλη η οικογένεια από αρχάριο επίπεδο έως και τους πιο προχωρημένους.
Η προσιτή τιμή του και η εμπορικότητα της σανίδας, καθώς η εύκολη μεταφορά και η αποθήκευσή του, δίνει την ευκαιρία σε πολλούς να το αποκτήσουν.
Η παγκόσμια αναγνώριση και καθώς από την I.S.A.F. πραγματοποίηση διεθνών αγώνων πάντα με πυξίδα το «ευ αγωνίζεσθαι», είναι δυνατοί μοχλοί για να σηκώσουν οι γονείς των μικρών αθλητών το βάρος μιας απόφασης, που θα φτιάξουν τη ζωή τους πιο όμορφη, γνωρίζοντας τους την όμορφη πλευρά του αγωνιστικού ιστιοπλοϊκού κόσμου. Εκεί που θα ζήσει το παιδί μια μοναδική ελευθερία, μαθαίνοντας παράλληλα την πειθαρχία,
να συγκεντρώνεται χωρίς να εγκαταλείπει την προσπάθεια, προσπαθώντας να ξεπεράσει πρώτα τον εαυτό του και μετά τους άλλους.

Ο εξοπλισμός :

Η ιστιοσανίδα Bic Tecno293 One Design είναι ένα μονότυπο σκάφος.  Σε αναγνωρισμένους αγώνες, όλοι οι αθλητές αγωνίζονται επί ίσοις όροις, έχοντας όλοι τον ίδιο εξοπλισμό (One Design).
Το ίδιο ισχύει με το πανί, που επίσης είναι ένα σχέδιο για όλους, αλλά σε διαφορετικά τετραγωνικά μέτρα, ανάλογα την ηλικία και τη σωματική κατατομή του αθλητή.
Τα πανιά βγαίνουν σε τρία νούμερα: 7,8 τ.μ. – 6,8 τ.μ. και 5.8 τ.μ.
Για του λιλιπούτιους αθλητές που δεν μπορούν να σηκώσουν μεγάλο πανί υπάρχει η δυνατότητα μέσα από τους κανονισμούς της κλάσης να χρησιμοποιήσουν ό,τι διάσταση και ό,τι μοντέλο πανιού επιθυμούν, αρκεί να είναι κάτω από 5,0 τετραγωνικά μέτρα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των κανονισμών  της κλάσης :
http://www.internationalwindsurfing.com/userfiles/documents/T293_Class_Rules.pdf